Angela

Angela Dirven – bio

Al sinds 2003 ben ik zelfstandig artiest. Destijds begon ik als acrobate, een grote passie die mij jarenlang voortstuwde. Ik werkte in diverse duo’s, waaronder De Sardinis en Duo Marange. Op dit moment ben ik als acobate nog actief in 2 acts:
Mannekino, dit succesnummer van Oddlings wordt nog steeds gevraagd
Cirque Colorique, een bont gezelschap artiesten waarmee ik met superveel plezier circus en theater combineer.
De acrobate Angela is er nog steeds, maar er is steeds meer behoefte gekomen aan iets anders: Eigen acts maken, meer spel en minder trucjes. Meer gekkigheid, en andere kanten van mezelf ontwikkelen.

En zo kwamen Tails en Tumble Tails tot stand, mijn eerste creaties in eigen beheer.
Twee verschillende rondlopende acts met stokstaartjes in de hoofdrol. Ik ben vooral blij met de ruimte voor improvisatie en het directe contact met het publiek. In de rol van deze speelse, ondeugende, maar ook hartverwarmende diertjes kan ik mezelf echt kwijt.

De behoefte aan meer theater vertaalde zich in de tweejarige clownsopleiding EN meer dan ik verwacht had, vond ik daarin een nieuwe passie. Daar ben ik echt super dankbaar voor.
Mijn clown (Loena) is nog lekker bezig met haar ontwikkeling en net als bij een mens houdt dat nooit op. Ondertussen heb ik een aantal korte clownsacts gemaakt en een langere act voor festivals is in ontwikkeling.
Ik ben echt gevallen voor de clown, maar ik merk dat veel mensen de clown niet zo serieus nemen: vooral voor kinderen toch? Geen volwassen vorm van theater?

Loena is een clown met een rijk innerlijk leven, waarin mijn eigen volwassen thema’s ook een plek krijgen. Als ik verander, verandert Loena en vice versa.
Volwassenen zullen andere dingen in mij herkennen dan kinderen. De gekte van de clown, de schaamteloosheid en onschuld zijn herkenbaar voor iedereen en ik hoop een bron van inspiratie. Gewoon lekker jezelf zijn en alles wat in je leeft laten zien! We hebben allemaal geleerd binnen de lijntjes te kleuren, Loena nodigt je uit voor buiten de lijntjes te kleuren

Ik ben zelf heel benieuwd waar de ontwikkeling heen gaat. Ik ga mijn (clowns) neus achterna ….